woensdag 21 juli 2010

Harder gevangen van 48 cm

Maandag 19 juli met de fiets langs de Nieuwe Waterweg gefietst van Vlaardingen tot Hoek van Holland. Ik heb niet gevist, maar wel onderweg het water in de gaten gehouden. Ik zag vele tientallen harders langs de oevers van de Nieuwe Waterweg van Vlaardingen tot en met Hoek van Holland.

Dinsdagmiddag 20 juli weer op harder gevist vanaf ongeveer 13:15 uur. De eerste paar uren alleen maar een paar windes gevangen. De windes waren overigens een cm of 50 en behoorlijk dik. Het gaat me echter om de harders.

Net als ik besluit in te pakken, gaat mijn dobber schuin weg en ik sla aan: harder! Bij het aanslaan vluchten meteen nog een aantal harders weg zie ik, het was dus een schooltje.

Na een dril van iets meer dan 3 minuten land ik een harder van 48 cm. Dit was hem:

harder_48_cm_nwe_waterweg

maandag 19 juli 2010

Opnieuw harder gevangen

Zaterdagmiddag gevist op harder, maar geen harder gevangen alleen een paar windes. Zondagmiddag opnieuw gevist op harder in de Nieuwe Waterweg. Om ongeveer kwart voor twee in de middag arriveer ik langs de Nieuwe Waterweg op mijn fiets. Snel wat korsten brood in het water geworpen en daarna snel de FP brasemhengel van 370 cm opgetuigd.
Het is een stuk rustiger met de wind dan gisteren: windkracht 3 uit het zuid- zuidwesten. Na ongeveer een kwartier krijg ik beet en sla aan: harder! Zoals gewoonlijk reageert de harder eerst rustig, maar na verloop van tijd wordt hij steeds wilder en na een dril van ongeveer 4 minuten kan ik hem landen. Zoals Jan Schreiner wel eens zei: niemand weet hoeveel uren de minuten duren wanneer men met een vis bezig is. Ik kan me daar helemaal in vinden. Na meten blijkt hij 54 cm te zijn. Dit was hem:


Na onthaken en een paar foto's nemen zet ik hem weer terug. Harders slikken nooit de haak is mijn ervaring, dat in tegenstelling tot een winde, waarbij het slikken van de haak eerder regel dan uitzondering is.